Qigong

Qigong is één van de therapievormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het is een zeer oude Chinese ademhalings-, ontspannings- en bewegingsleer. Qi of Chi staat voor het Chinese concept van vitale levensenergie, Gong betekent ‘de kunst’, ‘oefening of vaardigheid’.

Qigong kan dus vertaalt worden als ‘het trainen, oefenen, onderhouden en versterken van de vitale levensenergie. Door specifieke bewegingspatronen, ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken brengt Qigong lichaam en geest in evenwicht.

Het is een belangrijke ondersteuning bij het tegengaan of verminderen van chronische klachten zoals reumatische klachten. Ook klachten van het bewegingsapparaat, zoals nek- schouder- rugklachten (door verkeerde werkhouding, spanning of stress) of andere pijnklachten kunnen aanzienlijk verbeteren door de beoefening van Qigong.

De gezondheidsoefeningen zijn eenvoudig en richten zich op het in balans brengen van de energiestromen in je lichaam De lessen zijn zeer geschikt voor senioren en mensen met chronische aandoeningen. De oefeningen kunnen zowel staand als zittend worden gedaan. In de les zijn de meeste oefeningen op de stoel.

Voor lestijden kijk in de agenda